9516 Vönöck, Szili Pál utca 10. Tel.: +36 95 485 001 Fax: +36 95 485 062

2020. április 06., hétfő
Tíz milliárdos pályázat turisztikai fejlesztésekre PDF Nyomtatás E-mail
2015. december 29. kedd, 12:33

 

A támogatási kérelmeket 2016. február 8-ától várja a Nemzetgazdasági Minisztérium

Turisztikai non-profit szervezetek részére 10 milliárd forintos keretösszeggel, „Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése” címmel jelent meg pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében – jelentette be 2015. december 18-án Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.

 

A pályázat célja hazánk természeti kincseinek és ember alkotta értékeinek aktív és ökoturisztikai szemléletű bemutatása.

A Bejárható Magyarország Program legfőbb célkitűzése az ország minél részletesebb turisztikai megismertetése minden korosztállyal, aktív szabadidős sporttevékenységeken keresztül. Ennek alapját a különféle környezetkímélő szabadidős tevékenységekre alapozott 5 bejárási lehetőség (járásmód) biztosítja: a természetjárás, a kerékpározás, a lovaglás, a vitorlázás és a túrakenuzás, amelyek szinte minden célcsoport számára biztosítani tudják az ország megismerhetővé, bejárhatóvá tételét, hiszen földrajzi adottságaink alapján valamennyi „járásmód” biztonságosan elsajátítható, és különleges erőfeszítések nélkül megvalósítható.

A pályázati felhívás a gyalogos, a kerékpáros (EuroVelo), a lovas, a vitorlás és a kenus útvonalakra terjed ki.

A tematikus útvonal minden elemét - vonatkozzon ez a nyomvonal jelzésére, a szolgáltatásokra, a kulturális kínálatra - egységes arculattal javasolt fejleszteni annak érdekében, hogy piacképes turisztikai termékké válhasson.

A pályázók minimum 200 millió, maximum 2 milliárd forint közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el a Bejárható Magyarország Program bejárási módjainak megfelelő útvonalak és megállópontok/állomáshelyek kialakítására (például lovas megállópontok, vízi megállóhelyek, kikötők, kerékpárforgalmi létesítmények, turistaházak).

A felhívás keretében önállóan nem támogatható, de a válaszható kapcsolódó tevékenységek között szerepel az attrakciók közvetlen környezetének fejlesztése, a fejlesztendő épület vagy eszköz energiahatékony működését javító beruházás, illetve megújuló energiaforrások felhasználása.

Támogatható továbbá marketingtevékenység, információs anyagok készítése, az útvonalak tematikájához illeszkedő ajándéktárgyak kereskedelméhez szükséges infrastruktúra (például bolthelyiség), vendéglátó egységek (így akár kávézó, étterem, vagy büfé helyiség) kialakítása, fejlesztése. Lehetőség van a fogyatékos emberek fogadásának megfelelő szolgáltatások kialakítására is.

A felhívásra támogatási kérelmeket 2016. február 8-ától lehet benyújtani – ismertette Rákossy Balázs.

Forrás: NGM

 
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

BelépésStatisztika76.6%Hungary Hungary
12%United States United States
4.1%Belgium Belgium
1%Romania Romania
0.8%Ukraine Ukraine
0.8%Germany Germany
0.6%United Kingdom United Kingdom
0.5%Austria Austria
0.5%Netherlands Netherlands
0.3%Luxembourg Luxembourg

Ma: 5
Tegnap: 1
Héten: 5
Múlt héten: 44
Hónapban: 32
Múlt hónapban: 481
Összesen: 969