9516 Vönöck, Szili Pál utca 10. Tel.: +36 95 485 001 Fax: +36 95 485 062

2021. június 20., vasárnap
Tíz milliárdos pályázat turisztikai fejlesztésekre PDF Nyomtatás E-mail

 

A támogatási kérelmeket 2016. február 8-ától várja a Nemzetgazdasági Minisztérium

Turisztikai non-profit szervezetek részére 10 milliárd forintos keretösszeggel, „Aktív turisztikai hálózatok infrastruktúrájának fejlesztése” címmel jelent meg pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében – jelentette be 2015. december 18-án Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár.

 

A pályázat célja hazánk természeti kincseinek és ember alkotta értékeinek aktív és ökoturisztikai szemléletű bemutatása.

A Bejárható Magyarország Program legfőbb célkitűzése az ország minél részletesebb turisztikai megismertetése minden korosztállyal, aktív szabadidős sporttevékenységeken keresztül. Ennek alapját a különféle környezetkímélő szabadidős tevékenységekre alapozott 5 bejárási lehetőség (járásmód) biztosítja: a természetjárás, a kerékpározás, a lovaglás, a vitorlázás és a túrakenuzás, amelyek szinte minden célcsoport számára biztosítani tudják az ország megismerhetővé, bejárhatóvá tételét, hiszen földrajzi adottságaink alapján valamennyi „járásmód” biztonságosan elsajátítható, és különleges erőfeszítések nélkül megvalósítható.

A pályázati felhívás a gyalogos, a kerékpáros (EuroVelo), a lovas, a vitorlás és a kenus útvonalakra terjed ki.

A tematikus útvonal minden elemét - vonatkozzon ez a nyomvonal jelzésére, a szolgáltatásokra, a kulturális kínálatra - egységes arculattal javasolt fejleszteni annak érdekében, hogy piacképes turisztikai termékké válhasson.

A pályázók minimum 200 millió, maximum 2 milliárd forint közötti vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el a Bejárható Magyarország Program bejárási módjainak megfelelő útvonalak és megállópontok/állomáshelyek kialakítására (például lovas megállópontok, vízi megállóhelyek, kikötők, kerékpárforgalmi létesítmények, turistaházak).

A felhívás keretében önállóan nem támogatható, de a válaszható kapcsolódó tevékenységek között szerepel az attrakciók közvetlen környezetének fejlesztése, a fejlesztendő épület vagy eszköz energiahatékony működését javító beruházás, illetve megújuló energiaforrások felhasználása.

Támogatható továbbá marketingtevékenység, információs anyagok készítése, az útvonalak tematikájához illeszkedő ajándéktárgyak kereskedelméhez szükséges infrastruktúra (például bolthelyiség), vendéglátó egységek (így akár kávézó, étterem, vagy büfé helyiség) kialakítása, fejlesztése. Lehetőség van a fogyatékos emberek fogadásának megfelelő szolgáltatások kialakítására is.

A felhívásra támogatási kérelmeket 2016. február 8-ától lehet benyújtani – ismertette Rákossy Balázs.

Forrás: NGM

 
JoomlaWatch 1.2.12 - Joomla Monitor and Live Stats by Matej Koval

BelépésStatisztika49.8%Germany Germany
39.7%Hungary Hungary
2.8%United States United States
1.3%Belgium Belgium
1.1%Russian Federation Russian Federation
1%China China
0.9%Ukraine Ukraine
0.6%Australia Australia
0.6%United Kingdom United Kingdom
0.6%Austria Austria

Ma: 1
Tegnap: 2
Múlt héten: 40
Hónapban: 153
Múlt hónapban: 633
Összesen: 1245